preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Leptir

''Leptir d.o.o.'' bavi se prodajom sintetičkih bisera. Tvrtka je osnovana 19.10.2015. kada je prijavljena u Središnji ured Vježbeničkih tvrtki. Vježbenička tvrtka Leptir d.o.o. započela je s radom 13.11.2015. godine, a sjedište tvrtke je na adresi Struga 3, 47300 Ogulin. U našem asortimanu možete pronaći nakit, pribor za pisanje te proizvode koji sadrže bisere. Cijene naših proizvoda usklađene su s kvalitetom koja našim kupcima pruža zadovoljstvo te odgovara njihovim potrebama. Naše kupce želimo zadovoljiti i uljepšati na što kvalitetniji način. 

Misija naše tvrtke

Naša želja je kontinuirano raditi na zadovoljavanju potreba naših sadašnjih, ali i budućih potrošača. Želimo prodavati kvalitetne bisere te biti uspješni u prodaji proizvoda i ostvarenju prihoda u poslovanju te stvoriti dobre partnerske odnose.

Vizija naše tvrtke

Cilj je postati najbolja vježbenička tvrtka na području Republike Hrvatske te poslovanje proširiti i na strana tržišta. Pored toga želimo stvoriti novu i bolju vrijednost najnovijih proizvoda i usluga te zadržati interes svojih potrošača za proizvodima u što većem broju. Želimo kroz naše poslovanje postati tvrtka koja će biti primjer dobre prakse u poslovanju te privući nove potrošače da kupe naše proizvode. Kroz naš rad želimo stvoriti profitabilno poslovanje vježbeničke tvrtke i pozitivnu suradnju s poslovnim partnerima, suradnicima (ostalim vježbeničkim tvrtkama).

Ime naše tvrtke

Naša tvrtka zove se Leptir d.o.o jer leptir simbolizira nježnost, ljepotu i čistoću. Čist okoliš ogulinskog kraja pogodovao je raznolikoj flori i fauni. Planina Klek koja se nalazi u blizini Ogulina obiluje brojnim životinjskim i biljnim vrstama. Na livadama i u šumama podno Kleka žive brojne zajednice leptira od kojih su najpoznatije Danje paunče, Lastin rep, Monarh, Zorica, Ljepokrili, Admiral.

Logo i slogan

Logo prikazuje leptira te naziv tvrtke. Prema pučkoj predaji pronađenoj na prostoru ogulinskog kraja prašina s krila leptira koristila se za izradu nakita. Ova priča potaknula nas je na razmišljanje, a samim time i nastanak slogana: '' S nama u sjaj, poput leptira u jutarnjoj rosi''. Želja je da svaki kupac bude zadovoljan kupnjom naših proizvoda, a noseći ogrlicu zablista poput leptira u jutarnjoj rosi. 

Zašto izabrati naše proizvode?

Tvrtka ''Leptir'' d.o.o., tvrtka je koja ima velike potencijale te velike ciljeve za budućnost. Cilj nam je biti vodeća tvrtka na području Republike Hrvatske, a pored toga želimo stvoriti novu i bolju ponudu najnovijih proizvoda i usluga.

Proizvodni asortiman:

 1. Ogulinski biser
 2. Biserna škrinjica
 3. Ukras za kosu
 4. Pribor za pisanje
 5. Bijeli sat s biserom
 6. Ljubičasti sat s biserom
 7. Biserne naušnice – male
 8. Biserne naušnice – viseće
 9. Nakit ogulinskog bisera – komplet
 10. Igla za kravatu
 11. Prsten
 12. Narukvice
 13. Jaglo naušnice s biserom
 14. Crna biserna narukvica

Opis ideje:

Ogulin je mjesto u središnjoj Hrvatskoj koje je nastanjeno od najranijih vremena. Tako su u ovom području, do dolaska Hrvata u 7. stoljeću, živjeli pripadnici Lasinjske kulture, Japodi te Rimljani. Dolaskom Hrvata počinje i povijest ovog kraja. Posebno se tu ističu knezovi Krčki tj. „Frankopani“. Bernardin Frankopan gradi grad Ogulin u 15. stoljeću. Tada i tijekom Vojne krajine, Ogulin je važno središte u obrani hrvatskih krajeva od Turaka. Tijekom 19. i 20. stoljeća Ogulin se gradi iz temelja, grade se ulice te vojne i ostale institucije. Danas je Ogulin dio Karlovačke županije te važno središte u spajanju primorskog i slavonskoga kraja. Ogulinsko područje karakterizira čist i očuvan okoliš, brojne rijeke, planina Klek te mnoge druge prirodne i kulturne ljepote.

Čist okoliš u ovom kraju se uvjetovalo je život brojnoj flori i fauni. Klek planina koja se nadvila iznad Ogulina uvjetuje život brojnim životinjama i biljkama koje rastu i žive samo u ovom kraju. Tako na livadama i šumama podno Kleka žive brojne zajednice leptira, najpoznatije su Danje paunče, Lastin rep i Monarh, Zorica i Ljepokrili admiral koji osim svoje iznimne ljepote imaju i neobičan dar prirode - čarobnu prašinu. U 17. stoljeću dvije obitelji ogulinskog kraja koriste prašinu leptira za izradu nakita te vitraja za crkve. Postupak izrade i korištenja prašine leptira je stoljetna tajna. Tijekom 18. stoljeća recept je zagubljen.

Nakon nekoliko stotina godina, obitelji Salopek i Puškarić (starosjedioci ogulinskog kraja) pukim slučajem pronalaze stari zagubljeni recept korištenja prašine leptira za izradu nakita. Obitelji su proizvodnju modernizirali uz korištenje kemijskih preparata (biserne esencije, sintetskog bisera te drugih tajnih sastojaka). Sam proces proizvodnje bisera je poslovna tajna te dvije obitelji, ali ono što se zna je to da se biseri proizvode od sintetičkog materijala uz pomoć biserne esencije. Nakon što se biseri proizvedu premazuju se tajnim sastojkom te se stavljaju u akvarij s leptirima koji prirodnim putem ispuštaju prašinu s krila te tako bojaju bisere. Boja bisera i njihovo značenje ovisi o vrsti i boji leptira.

 Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju