preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

O knjižnici

Djelatnost knjižnice je sastavni dio odgojno-obrazovnog rada s učenicima a obuhvaća upoznavanje učenika s knjižnicom i načinom rada, pomoć pri izboru knjige, razvijanje navike posjećivanja knjižnice, upoznavanje učenika s različitim izvorima znanja, uvođenje učenika u načine pretraživanja izvora znanja (Interneta, časopisa, knjiga), upućivanje u način i metode rada na istraživačkim zadaćama (upotreba leksikona, enciklopedija, rječnika), organizacija rada s učenicima u naprednim skupinama i slobodnim aktivnostima (rad s grupom novinara, debatni klub, grupa za građanski odgoj, dramska grupa), suradnja s nastavnicima i stručnim suradnicima i još mnogo drugih aktivnosti.

Školska knjižnica Gimnazije je prostrana ( 74m² ) i svijetla te u njoj učenici mogu provoditi slobodno vrijeme, učiti i pripremati pisane radove služeći se bogatom referentnom zbirkom i potrebnom literaturom te pretraživati Internet na uvijek dostupnom računalu za korisnike. U knjižnici se nalazi i TV prijamnik s videom pomoću kojih učenici i profesori mogu gledati video kasete iz fonda knjižnice. Zadnjih deset godina u ovom prostoru nastaje školski list Bernardin, a nedavno, u studenom 2006. godine, izašao je iz tiska posljednji, osmi broj. Novinarska grupa pod vodstvom profesorice Ksenije Maravić već radi na novom broju  Bernardina želeći svojim čitateljima dati informacije o životu i radu naše škole u tekućoj školskoj godini. Školska knjižnica je duša svake škole, pa tako i ove.

Na kraju, možemo se pohvaliti da fond knjižnice broji oko 9700 svezaka, što nije mali broj, no fond se intenzivno povećava novom i kvalitetnom literaturom, CD-ima i zanimljivom periodikom, a sve to pruža korisnicima  veće mogućnosti i zadovoljstvo u korištenju njihove knjižnice.

 


Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju