preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Pasch vijesti

Musik + X i dalje oduševljava učenike

Izložba Musik + X koju je u suradnji s Goethe Institutom iz Zagreba organizirala naša Škola te koja je svečano otvorena u  ponedjeljak 6. veljače 2012. god. i dalje oduševljava učenike na nastavnim satovima njemačkog jezika, a isto tako i naše goste, učenike 7. i 8. razreda dviju ogulinskih osnovnih škola.


U četvrtak, 9. veljače izložbu je posjetila skupina od dvadesetak učenika sedmih razreda osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u pratnji svoje profesorice njemačkog jezika Andreje Vuković. Oni su se pridružili učenicima 2. b razreda naše Gimnazije u prostoriji koju zovemo Multimedijalni njemački kutak, ili u našem školskom žargonu Pasch. Dan kasnije u „čari “ izložbe zavirila je i grupa osmaša iz Prve osnovne škole Ogulin, također u pratnji profesorice Andreje Vuković, pridruživši se našim maturantima iz 4. a razreda. Učenici su s puno zanimanja pod vodstvom i uz pomoć profesorica njemačkog jezika naše Škole kročili u svijet suvremene njemačke glazbe. U svega četrdeset i pet minuta jednoga školskog sata kroz igru, zabavu i učenje ovim se mladim ljudima pred očima otvorio jedan novi, djelomice poznat, a opet novi svijet. Nakon početne nesigurnosti pri ulasku u našu školu, pokazali su veliku otvorenost prema novom te pravu intelektualnu radoznalost. 

Po odlasku s izložbe mogle su se čuti riječi: „Pa ovo je super, moramo se upisati u ovu Gimnaziju.“

Budući da tijekom trajanja ove izložbe mnoge njene sadržaje profesorice njemačkog jezika integriraju u svoju redovnu nastavu, nije na odmet primijetiti da se kod učenika zaista osjeća pozitivan stav prema njemačkoj glazbi, pa čak i njemačkoj kulturi uopće, neka vrsta zadovoljstva otkrivanjem nečega što im je zapravo zahvaljujući elektronskim medijima itekako dostupno, ali što do sada većina njih još nekako nije sama uspjela sama otkriti. 

U prihvaćanju njemačke glazbe i formiranju svojih stavova prema njoj učenici ujedno manifestiraju i sposobnost formiranja kritičkih stavova, oni uglavnom već prilično zrelo procjenjuju i vrednuju ono što im se ponudi. 

Stoga smatram da možemo slobodno, bez lažne skromnosti zaključiti da je izložba Musik + X pun pogodak. 

Više fotografija u galeriji...

Zvjezdana Tešić, prof. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 11. 2. 2012.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

preskoči na navigaciju