preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Pasch vijesti

Prvo hrvatsko prvenstvo u CLIL-robotici predstavljeno multiplikatorima Goethe-Instituta

Nakon pripreme i uspješne provedbe prvoga hrvatskoga prvenstva u CLIL-robotici, kao dijela CLIL-programa u okviru PASCH-projekta, 12. svibnja smo počeli i s diseminacijom. Naime, pozvani smo od strane Goethe-Instituta Hrvatska da svoj projekt predstavimo na seminaru za hrvatske multiplikatore Goethe-Instituta u Zagrebu. Rado smo se odazvali pozivu i održali prezentaciju i radionicu u trajanju od dva sata.


Počeli smo predstavljanjem ideje, priprema, provedbe i mogućnosti za nastavak projekta, a iza toga je uslijedila CLIL-radionica programiranja robota s uputama i softwareom na njemačkome jeziku. Iako smo se na početku pomalo pribojavali da nastavnici njemačkoga jezika neće biti pretjerano oduševljeni programiranjem, makar ono bilo i na njemačkome, ubrzo smo se ugodno iznenadili entuzijazmom sudionika koji su s puno koncentracije, elana i natjecateljskoga duha programirali svoje EV3-LEGO-robote i s oduševljenjem klicali i navijali svaki puta kad bi njihov robot ispunio predviđeni zadatak. Zbog toga je radionica trajala i dulje od predviđenoga vremena.

Po završetku prezentacije i radionice dogovaralo se o mogućnostima nastavka i proširenja projekta na daljnje škole. Za sada je dogovoreno osmišljavanje radionice za daljnje multipliciranje projekta s repetitivnim terminom u prostorijama Goethe-Instituta, predstavljanje projekta i provedba radionice na „LINK internacionalnoj EDU konferenciji: Biti bilingvalan“ u Beogradu 19. svibnja.

S nestrpljenjem očekujemo daljnje mogućnosti diseminacije i širenja projekta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 25. 5. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju