preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Pasch vijesti

Program profesionalnoga usavršavanja i zapošljavanja

Od školske godine 2014./2015. u okviru PASCH-projekta naša je škola sudionik i jednoga strukovnoga projekta suradnje sa SR Njemačkom. Ovaj projekt nudi stručno usavršavanje i potencijalno zapošljavanje naših učenika HTT smjera u njemačkome gradu Konstanz.


Program profesionalnoga usavršavanja i zapošljavanja u potpunosti se financira iz projekta. Profesionalno usavršavanje koje se našim učenicima nudi traje jednu do dvije godine, a učenici mogu birati između više vrsta programa iz područja turizma i ugostiteljstva.

Uvjeti koje učenici trebaju zadovoljiti jesu napunjenih 18 godina u onoj kalendarskoj godini u kojoj se prijavljuju na natječaj, te prethodno uspješno završena 3-4 razreda nekog turističkog ili ugostiteljskog smjera. Još jedan važan uvjet je vrlo dobro poznavanje njemačkoga jezika.

Ove školske godine imamo i prvoga učenika koji je prošao na natječaju i krajem srpnja putuje u Konstanz na profesionalno usavršavanje u trajanju od dvije godine uz probni rok od 4 mjeseca. Radi se o Alenu Grguriću, učeniku 4.d razreda naše škole. Alen je osoba koja je dokazala da marljivošću i upornošću na satovima njemačkoga jezika i aktivnim sudjelovanjem u PASCH-aktivnostima, svaki učenik uz dovoljno volje i interesa može pronaći prostor za unapređivanje vlastitih sposobnosti i znanja u okviru svojih profesionalnih i osobnih interesa. Alen je položio i oba Fit in Deutsch ispita te dokazao svoje znanje njemačkoga jezika certifikatima Goethe-Instituta, koje je priložio natječajnoj dokumentaciji uz potrebne dokumente i motivacijsko pismo u kojemu je detaljno opisao i objasnio svoj interes za navedeni program profesionalnoga usavršavanja i zapošljavanja.

Na Alena smo vrlo ponosni, želimo mu mnogo sreće i očekujemo da nam se javi s dojmovima.

dr.sc. Sunčica SabljakPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 15. 7. 2015.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju