preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Pasch vijesti

MUSIKWORKSHOP S LAUTER LEBEN

18. travnja u našoj je školi održana radionica za učenike na temu njemačke glazbe i pisanja stihova za pjesme na njemačkome. Organizator je bio Goethe-Institut Zagreb, a radionica se održavala u okviru PASCH-projekta.


 

Dva glazbenika iz njemačkoga benda „Lauter Leben“, Nico Rebscher i Thomas Kurt Merkel, započeli su radionicu mini koncertom za naše učenike na kojemu su izveli uživo par svojih pjesama. Nakon ranojutarnjeg „partijanja“ uz „Leuter Leben“, započeli smo s aktivnostima u vezi pisanja stihova. Uz podršku momaka iz benda te gospodina Wernera Nowitzkog iz „Musicisthelanguage“  i naših dragih kolegica iz Goethe-Instituta Zagreb, Ursule Kreher i Dubravke Sušilović, učenici su na rap ritam pisali 20 riječi koje ih najbolje opisuju. Zatim su u grupama pred publikom repali 20 riječi o sebi. Nakon toga je ponovno uslijedila kratka izvedba benda na temelju koje su u idućoj fazi učenici trebali u grupama napisati vlastite refrene na izvedenu melodiju, te su i to prezentirali pred publikom. U posljednjoj fazi su učenici refrenu dodali i jednu do dvije strofe, pa su na taj način mogli izvesti cijelu pjesmu „Wir sind laut“ benda „Lauter Leben“ s vlastitim stihovima.

Važno je naglasiti da su se učenici, kao i mi ostali, izvrsno zabavljali, mnogo naučili i o glazbi i o pisanju pjesama na njemačkome jeziku. Radionica je još jednom pokazala koliko zabavan može biti njemački jezik. Učenici su posebno uživali u opuštenoj atmosferi u kojoj je njihova kreativnost mogla doći do izražaja. Rekli su da ih je jako ugodno iznenadila pristupačnost momaka iz benda te da uopće nisu imali tremu kod nastupa. U pauzi između zadataka učenici su imali priliku i zasvirati s bendom „Lauter Leben“.

Za kraj je bend priredio još jedan mini koncert za učenike nakon kojeg je uslijedilo zajedničko fotografiranje i podjela autograma.

Ova je zabavna i poučna radionica ponovno svima nama dokazala koliko naša škola profitira činjenicom da smo PASCH-škola i da naši učenici imaju priliku na ovakav način učiti njemački jezik, što je naglasila i naša ravnateljica Višnja Lipošćak.

Dio atmosfere možete vidjeti i u našem kratkom videouratku, kao i na stranicama „Musikisthelenguage“  http://www.musicisthelanguage.com/lauterleben/, i stranicama benda www.lauterleben.com.

Sunčica Sabljak, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 19. 4. 2012.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju