preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Pasch vijesti

Goethe kamp - Duderstadt 2011 - 2

Početkom srpnja ove godine otputovala sam s još dvije djevojke iz Ogulina i tri djevojke iz Zgreba u njemački gradić Duderstadt. Tamo smo provele tri tjedna u kampu Goethe-Instituta.


Mjesto u kojem smo bile zove se  Ferienparadies Pferdeberg. Ima 84 sobe, kuhinju i blagavaonicu, knjižnicu, sobu za gledanje filmova, odbojkaško igralište… Sobe su bile podijeljene u dva dijela, a zajednička im je bila samo terasa. Sa mnom u sobi je bila jedna djevojka iz Češke i jedna iz Paragvaja, a u susjednoj su bile Tajlanđanka i djevojka iz Pakistana. Iako Nijemci imaju stroga pravila pa su nas tjerali na spavanje svaku noć točno u 23 sata, mi smo se družile i po noći. Osim nas tamo su boravile i neke obitelji.

Prvi dan smo pisali ispit nakon kojeg su nas raspodijelili u četiri razreda. Svakog dana smo imali nastavu od 9 do 13 sati, a dva dana u tjednu smo imali nastavu i poslijepodne. Na nastavi smo uglavnom igrali igre kao što su „Memory“ i „Čovječe ne ljuti se“. Jedan dan smo s našom profesoricom posjetili mjesto gdje je nekada bila granica između Istočne i Zapadne Njemačke. U muzeju smo vidjeli oružje i odijela vojnika, a profesorica nam je ispričala kako je to izgledalo u tadašnje vrijeme. Popodne smo mogli provoditi kako smo htjeli. Mogli smo ići u Duderstadt, igrati odbojku, biljar, stolni tenis... ili se jednostavno odmarati u našim sobama.

Vikendom smo išli na izlete. Prve subote išli smo u Weimar gdje smo posjetili Goetheovu kuću, a nakon toga smo imali slobodno popodne za šoping. Posjetili smo i Göttingen.

Ta tri tjedna u Njemačkoj su mi bila nezaboravno iskustvo. Saznala sam mnogo o njemačkoj prošlosti i ljudima, upoznala sam se s  ljudima iz cijeloga svijeta i naučila mnogo o njihovoj kulturi i načinu na koji žive.

Anja IvoševićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 3. 11. 2011.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju