preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Programi

GIMNAZIJA I STRUKOVNA ŠKOLA BERNARDINA FRANKOPANA

Obrazovni sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Zanimanje: Hotelijersko-turistički tehničar

Trajanje obrazovanja: 4 godine

Obrazovanje hotelijersko – turističkog tehničara prilagođeno je zahtjevima širokog raspona poslova u hotelima, hotelskim poduzećima, turističkim agencijama i slično. Hotelijersko- turistički tehničar radi na raznim mjestima i na različitim poslovima: na poslovima smještaja, rezervacija, prodaje i skrbi oko prihvata, smještaja, odjave i ispraćaja gosta u hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama i u drugim komercijalnim smještajnim objektima, na poslovima organizacije paket-aranžmana, posredništva i specijalističke prodaje u turističkim agencijama i touroperatorima te poslovima informiranja u turističkim zajednicama i uredima.

Za rad hotelijersko-turističkih tehničara potrebno je poznavati strane jezike, imati razvijenu opću kulturu, smisao za organizaciju te biti komunikativan. Poželjne osobine i ponašanja su  tolerantnost, fleksibilnost, radoznalost, odgovornost, diskretnost, komunikacijske vještine, timski duh, otvorenost ka novim tehnologijama i znanje stranih jezika.

Prvi strani jezik u pravilu je nastavak učenja onog jezika kojeg su učenici učili u osnovnoj školi, a u program učenja drugog stranog jezika učenici se uključuju kao početnici ili nastavljači.

Srednje obrazovanje u ovom zanimanju se završava polaganjem završnog rada. Na osnovi stečenih kompetencija učenik ima sve uvjete (uz položene ispite državne mature) za stjecanje kvalifikacije na višoj razini i nastavak školovanja za turističkog vodiča, turističkog pratitelja, voditelja poslovnice, šefa recepcije, srednjeg i visokog menadžera na adekvatnim učilištima, veleučilištima, fakultetima i sl.

Nastavni plan: HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR


Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju