preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Programi

GIMNAZIJA I STRUKOVNA ŠKOLA BERNARDINA FRANKOPANA
Program: Opća gimnazija/Jezična gimnazija
Trajanje obrazovanja: 4 godine

Svrha obrazovanja u gimnaziji je razviti kod učenika intelektualnu širinu, potrebu za novim spoznajama i djelovanjima, istraživačku radoznalost, te ih osposobiti za razložno i stvaralačko mišljenje te samostalno učenje.
U programu opće gimnazije uravnotežen je odnos svih općeobrazovnih predmeta.

U programu jezične gimnazije povećan je broj sati učenja stranih jezika, a u trećem i četvrtom razredu umjesto jednog od prirodoslovnih predmeta (biologija, kemija, fizika) učenici mogu birati proširene programe stranih jezika, zastupljene s istim brojem sati.

Po završetku gimnazijskog programa učenik će steći kompetencije uspješnog komuniciranja na materinjem i stranom jeziku, matematičke i informatičko-tehnologijske vještine, socijalne vještine, vještine usvajanja novih tehnologija koje će moći primijeniti u daljnjoj komunikaciji i suradnji te u prilagođavanju globalnom razvoju.

Prvi strani jezik u pravilu je nastavak učenja onog jezika kojeg su učenici učili u osnovnoj školi, a u program učenja drugog stranog jezika učenici se uključuju kao početnici ili nastavljači.

Gimnazija je kao općeobrazovna škola prijelazni stupanj k profesionalnom osposobljavanju na visokoškolskim ustanovama; ne daje zanimanje nego srednju školsku spremu, njezin osnovni zadatak je priprema učenika za nastavak školovanja. Gimnazijsko obrazovanje završava obveznim polaganjem državne mature.

Nastavni plan: OPĆA I JEZIČNA GIMNAZIJA


Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju