preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Prvo hrvatsko prvenstvo u CLIL-robotici

Uspjeli smo! Godinu dana nakon edukacije nastavnika za rad s LEGO-robotima u nastavi, održano je planirano natjecanje uz potporu Goethe-Instituta Hrvatska u okviru PASCH-projekta.


U našu školu su 16. travnja 2018. pristigli natjecatelji iz Koprivnice, Metkovića, Virovitice i Zagreba u želji da se zajedno s timom naše škole natječu na prvom hrvatskom prvenstvu u CLIL-robotici. Timovi od šest učenika, uz svoje mentore, nastavnike informatike i njemačkoga jezika, pripremali su se mjesecima kako bi njihovi roboti osvojili bazu na Marsu. Natjecanje predstavlja zamišljeno putovanje u budućnost, u kojem je Mars naseljiv, a postoji mogućnost osnivanja kolonija na njemu. Neke od kolonija nosit će u toj potencijalnoj verziji budućnosti imena njemačkih gradova, a naši su učenici na ovome natjecanju zagovarali da to budu imena gradova: Leipzig, München, Berlin, Köln i Hamburg te su tako pokazali svoje znanje njemačkoga jezika, budući da su o tim gradovima pričali upravo na njemačkome jeziku. Za to je vrijeme žiri u sastavu: Roland Stiebel (Städtisches Gymnasium Haan), Jessica Schlauß (Städtisches Gymnasium Haan), Marko Javorina (AZOO), Gerald Hühner (Goethe-Institut Hrvatska), Aldo Ilešič (Doxakey.group), po vlastitome priznanju, imao težak zadatak odabrati najbolje natjecatelje. Najbolje tri ekipe su uz pobjedničke pokale dobile i atraktivne nagrade našega sponzora Doxakey.group, i to projektni dan s profesionalnim programerima robota.

Iako nismo osvojili jedno od prva tri mjesta, bila je to izvrsna prilika za druženje s učenicima i kolegama iz drugih PASCH-škola u Hrvatskoj, za stvaranje novih poznanstava, dogovaranje novih projekata i pozitivnu promociju naše škole i našega grada. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali i viši savjetnik za njemački jezik pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, gospodin Marko Javorina, saborski zastupnik, gospodin Tomislav Lipošćak i naš gradonačelnik, gospodin Dalibor Domitrović, kojima iskreno zahvaljujemo na podršci. Pozdravni govor poslao je i gospodin Arne Hartig, voditelj odjela za kulturu pri Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, na što smo vrlo ponosni.

Nakon puno pozitivnih iskustava nadamo se da će se ovaj PASCH-projekt nastaviti i narednih godina.

Više lika u galeriji...Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 25. 4. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju