preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Polarni san

„Želim izvesti prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol“

„Želio bih doprinijeti tome da Hrvatska uđe u klub najuspješnijih zemalja u polarnim ekspedicijama“, riječi su našeg poznatog alpiniste Davora Rostuhara koji je ostvario svoj san i uveo Hrvatsku u klub najuspješnijih zemalja u polarnim ekspedicijama.


Veliki uzor Davora Rostuhara, ali i ostalih alpinista je Stipe Božić, prvi Hrvat koji je osvojio Sjeverni pol i Mt. Everest. Potaknut njegovim primjerom Rostuhar se odlučio na put prema Južnom polu, potpuno sam, a opremu i hranu tijekom putovanja, vukao je na 130 kg teškim saonicama i tako u 50 dana pješice prešao 1200 km. Kako bi projekt bio još zanimljiviji, u njega su se uključile škole iz cijele Hrvatske, rješavajući kroz šest tjedana kviz na temelju teksta koji je bio zadan. Svaki tjedan odabrana je škola koja je bila najbolja u rješavanju zadataka, a učenici i predstavnici škola kao nagradu, dobili su priliku razgovarati s Davorom Rostuharom i postaviti mu pitanja koja su željeli. Naša škola se također uključila u projekt na poticaj profesora iz geografije i povijesti te ekonomske skupine predmeta. Davor Rostuhar je svojim primjerom pokazao kako se  upornošću i velikom željom može ostvariti svaki cilj te dokazati sebi i drugima da se sve može postići ako se dovoljno vjeruje. 

Blažica Meašić, 3.dPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 5. 2. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju