preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokrenula je Europska komisija kako bi promovirala strukovno obrazovanje i osposobljavanje za vještine i radna mjesta te ih učinila privlačnijim. Promocije vještina dio su raznih događanja diljem Europe, na svim razinama vlasti, od lokalne, regionalne do državne razine. 


Drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održao se od 20. do 24. studenoga 2017. godine, a obuhvaćao je brojna predavanja, konferencije, izložbe i stručne posjete, dane otvorenih vrata i sl. Ovaj događaj namijenjen je nastavnicima, instruktorima, organizacijama za izobrazbu mladih i odraslih, malim i srednjim poduzećima, državnim tijelima, organizacijama civilnog društva, komorama i dr.

Cilj je inspirirati i potaknuti na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna daska za uspješne karijere. Tijekom tjedna sudionici imaju priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova. Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem stječu se vještine, kvalifikacije i iskustvo, čime se povećava mogućnost zapošljavanja. Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju organiziran je kako bi se prikazale pozitivne strane strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te istaknuli primjeri izvrsnosti i kvalitete.

Drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju pod nazivom „Otkrij svoje talente“, obilježili su i učenici Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin. Učenici 3.c razreda, zanimanje ekonomist koji slušaju predmet Vježbenička tvrtka u suradnji s učenicima 4.c razreda, pripremili su izložbu radova Vježbeničkih tvrtki. Nositelj organizacije je vježbenička tvrtka Elegancija znanja d.o.o. i profesori Manuela Mihaljević Sabljak, Martina Zubčić i Branko Rumenović. Profesori su organizirali posjet tvrtki iz okruženja za učenike zanimanja ekonomist i prodavač. Učenici i profesori posjetili su tvrtku Podravka d.d. U sklopu tjedna održano je i predstavljanje vježbeničke tvrtke Darovi prirode d.o.o. i Elegancija znanja d.o.o. te je snimljen kratki video isječak o svim aktivnostima.

Ovim projektom Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina postala je dio velike obitelji koja se pridružila promoviranju vještina stečenih u strukovnom obrazovanju. Obilježavanjem, Gimnazija Bernardina Frankopana je postala prepoznatljiv i aktivan sudionik na europskoj karti događanja u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Manuela Mihaljević Sabljak, prof.
Martina Zubčić, prof.
Branko Rumenović, prof.

Literatura:

http://www.gimnazija-bfrankopana-ogulin.skole.hr/?news_id=828#mod_news
https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/european-vocational-skills-week-2017_en
http://www.gimnazija-bfrankopana-ogulin.skole.hr/?news_id=733#mod_newsPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 29. 12. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju