preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Održana 4. Večer poezije, proze i drame u sklopu obilježavanja Europskog dana jezika

Već četvrtu godinu za redom profesorice stranih jezika naše Škole organiziraju Večer poezije, proze i drame popularno zvanu još i „Noć poezije“. Ova već pomalo tradicionalna večer održava se u sklopu  Europskog dana jezika koji se na inicijativu Vijeća Europe obilježava od 26. rujna 2001. godine. Europski dan jezika promiče učenje jezika diljem Europe i to kroz razna događanja kako bi se javnost potaknula na važnost cjeloživotnog učenja jezika i kulturnu raznolikost.


Ovogodišnju “Noć poezije” obilježili smo u petak 29. rujna s početkom u 19.00 sati u prostorima konferencijske dvorane Gradske knjižnice Ogulin. Bila je to vrlo aktivna i zabavna večer puna raznih iznenađenja, recitacija, glazbe, drame i kviza znanja koje su profesorice Smolčec i Sabljak pripremile koristeći popularni web alat Kahoot. Kao eŠkola, kroz upotrebu tehnologije htjeli smo istaknuti i promovirati danas malo moderniji i drugačiji način učenja.

Govorilo se i pjevalo na 10 europskih jezika: španjolskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, latinskom, grčkom, turskom, srpskom i hrvatskom jeziku. Bilo je tu klasičnih izvedbi pjesama poznatih svjetskih pisaca kao što su Rainer M. Rilke i W. Shakepseare pa sve do pop i rock skladbi Ed Sheerana i Guns n’ Roses.

Osim učenika Gimnazije Bernardina Frankopana, večer su nam uveselili i najmlađi učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić pročitavši pjesmu dragog nam sugrađanina engleskog podrjetla gospodina Kenna Clarka. Učenike je za ovu priliku pripremila njihova nastavnica engleskog jezika Jasmina Smolčić. Kakve čokoladne kolače pripremaju “Tubby i Tokki Nokkis” uvjerili smo se i sami jer su nakon same izvedbe djeca publici djelila kolače. Bilo je to vrlo ukusno iznenađenje!

Osim gospodina Clarkea posebno smo sretni što nam se redovito u obilježavanju ovog dana pridružuju i drugi naši sugrađani, dragi nam gosti: doktorica Danijela Tomić i umirovljeni profesor Ignacije Abramović čije je izvedbe na francuskom jeziku užitak slušati te nezamjenjiva gospođa Zvjezdana Jurjević koja je sinonim za poeziju.

Posebnost ove 4. Večeri pridonijeli su i naši mladi glazbenici Karla Ana Sabljak, Tomislav Vukelja i Sandro Šprajc.

Cjelovečernji program su u vrlo ležernom i zabavnom tonu vodile profesorice Marijana Smolčec i Sunčica Sabljak uz tehničku podršku kolegice Monike Juričić te uz veliku suradnju ostalih kolegica i kolega stranih jezika:  Zvjezdane Tešić, Jasmine Jašarević, Antonije Krstić, Zdenke Trbović Janjanin i Darija Kostelića.

Hvala svima i vidimo se sljedeće godine na 5. jubilarnoj Večeri poezije, proze i drame!

Marijana Smolčec, prof.mentor Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 2. 10. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
15.12.2017. 10:14
Dovršena izrada svih 240 scenarija poučavanja
Objavom preostalih 70 scenarija za STEM predmete, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s projektnim partnerima dovršila je izradu svih 240 scenarija poučavanja koji su razvijani u sklopu pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola".

preskoči na navigaciju