preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Humanitarne aktivnosti naše škole

I ove školske godine uključili smo se u nekoliko humanitarnih akcija s ciljem pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, a neke smo i sami pokrenuli. 


Kao i prethodne godine, uključili smo se u akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je da se plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže prikupe i pošalju u Udrugu koja će u zamjenu za njih dobiti novac za kupnju skupih lijekova koji nisu na listi HZZO-a, a potrebni su toj skupini oboljelih. Zaista smo ponosni što se veliki broj učenika i djelatnika Škole uključio u akciju, čemu najbolje svjedoče dvije pune vreće prikupljenih čepova.

 

U travnju 2017. godine učenici 3.b razreda, sa svojom razrednicom Draganom Bolješić-Knežević, posjetili  su Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi Vladimir Nazor u Karlovcu te imali mogućnost upoznati se s djelatnošću ove ustanove.

Osnovna djelatnost Doma pružanje je usluga zbrinjavanja i odgoja, skrb o prehrani, odijevanju, održavanju osobne higijene, zdravlju, radnim, školskim i izvanškolskim aktivnostima te ostalim potrebama djece koja mogu biti u dobi od treće do dvadeset prve godine života, a koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Učenici su djeci u Domu donijeli mnoštvo slatkiša i grickalica, razgledali su prostorije Doma, upoznali jednog od odgajatelja kao i nekoliko učenika te doznali za mnoge probleme s kojima se ova djeca i djelatnici svakodnevno suočavaju. Upravo je to potaknulo naše učenike i nastavnike da osmisle još jednu humanitarnu akciju. Naime, u organizaciji profesorica Dragane Bolješić-Knežević i Vlaste Salopek-Butković učenici 1.a, 1.b, 3.a i 3.b razreda, zajedno s ravnateljicom, prikupili su odjeću koja se donirala djeci u Domu i jako ih, vjerujemo, razveselila.

Nadalje, učenici i djelatnici naše škole uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja novčanih priloga za četverogodišnjeg dječaka koji boluje od razvojnog autističnog poremećaja iz senzornog spektra te su tom prilikom prikupili 1400 kn. Obitelj bolesnog dječaka izrazito je zahvalna na ukazanoj pomoći i podršci, a mi smo sretni što smo mogli, barem malo, dječaku pomoći u liječenju.

Ovo su samo neke od aktivnosti učenika i djelatnika naše škole kojima nastojimo podizati svijest o važnosti pomaganja i solidarnosti u zajednici. 

Maja Magdić, mag.paed.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 7. 7. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

preskoči na navigaciju