preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

DAN PLANETA ZEMLJE – EKOLOGIJA U PODUZETNIŠTVU

Dana 24.4.2017. godine učenici 2.c razreda Gimnazije Bernardina Frankopana organizirali su predavanje na temu „Ekologija u poduzetništvu“ kako bi obilježili Dan planeta Zemlje. 


Upoznali su nas i približili nam probleme današnjice: velike količine otpada i plastičnih vrećica koji uništavaju Zemlju. Prevelika upotreba plastičnih vrećica „guši“ Zemlju, a mi smo jedini koji ju možemo spasiti. Iz dana u dana Zemlja ostaje bez velikog broja životinja, bez čistih potoka, mora, jezera i livada. Kao rješenje učenici su predložili i uputili na korištenje platnenih vrećica koje bi ublažile problem. Vježbeničke tvrtke „Leptir d.o.o“ i „Darovi prirode d.o.o“ upoznale su učenike sa svojim programom rada i njihovim doprinosom u zaštiti okoliša. Voditeljica programa, prof. Manuela Mihaljević Sabljak održala je prezentaciju kako bi učenike i profesore upoznala s ekološkom olovkom „Fabula“ te dokazala učenicima da nema uzaludnih ideja ako smo spremni kreativno i voljno raditi na njoj. Naime, Fabula je olovka za koju je zaslužna Mateja Kuhar. Napravljena od recikliranog organskog otpada, točnije od listića čaja, sosa kave te otpadnih listića cvijeća.

Učenici su imali priliku sudjelovati u tomboli te osvojiti olovku. Ravnateljica, Sanja Dubić s nekoliko riječi zahvalila se organizatorima programa te pozvala sve učenike da sudjeluju u zajedničkom čišćenju okoliša u blizini škole, u želji da učenike  motivira na svjesno i ispravno korištenje bogatstava koje nam pruža naša Zemlja. Učenici su program završili rečenicom: „Prirodu nismo naslijedili od pradjedova, već smo ju posudili od unuka.“

Učenici 2.c razredaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 5. 5. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

preskoči na navigaciju