preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Nije loše biti prodavač i ekonomist. Isplati se!

Prodavači i ekonomisti zasigurno su najbrojnija radna snaga na tržištu rada RH. Privlačnost je takvih zanimanja sve manja, a najveći je razlog njihova velika zastupljenosti na tržištu rada, ali i uvjerenje o minimalnim razinama poslovnih vrijednosti navedenih zanimanja.


Da nije sve tako crno, uvjerili su se učenici zanimanja prodavač i ekonomist koji su 7. studenoga 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu posjetili tvrtke u okruženju: Erste banku, Dm i Kaufland.

Poučnim predavanjem u Erste banci, učenici su naučili i potvrdili osnovne financijske pojmove zastupljene u svakodnevnom životu. Financijski savjetnici ulažu znanje u moderni poslovni svijet koji je ujedno i perspektiva našim učenicima, budućim ekonomistima. Erste banka njeguje kvalitetne procese upravljanja zaposlenicima u svih pet područja certifikacije: strategiji, selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanjem i razvojem te odnosu prema zaposlenicima, a poglavito se ističe inovativnom praksom upravljanja organizacijskom kulturom.

Dm-ov slogan „Tu sam čovjek, tu kupujem“ zaista ima smisla. Kupci i zaposlenici u prvom su planu, uvijek u središtu. Dm-ovi djelatnici međusobno se poštuju, a vrijednosti svakoga čovjeka, neovisno o njegovoj funkciji ili položaju, bezrezervno se prihvaćaju. Na taj se način stvara Dm-kultura u kojoj se ogleda filozofija tvrtke. Učenike, ali i profesore ponajviše je dojmila kantina bogata prirodnim okusima koje zaposlenici svakodnevno imaju na raspolaganju.

Koordinacija poslovanja njemačkoga hipermarketa Kaufland uzor je u poslovanju trgovačkim poduzećima u okruženju. Kaufland je trgovački lanac s najboljim omjerom cijene i kvalitete proizvoda  na uslužnom pultu. Kauflandov obrazovni rad nudi mogućnost primanja učenika na plaćenu praksu. Kao međunarodni trgovački lanac nudi izvrsnu perspektivu za razvoj karijere. Pruža mogućnost rada u međunarodnom okruženju, u strukturiranoj radnoj okolini, na raznolikim poslovima i projektima.

Dm-ova i Kauflandova politika zaposlenja temelji se na kvalitetnoj i stručnoj radnoj snazi. Treba uzeti u obzir da su ovi trgovački divovi u stalnoj potražnji za novim zaposlenicima (prodavači, menadžeri, skladištari, itd.). Podatak o visini prosječne plaće radnika u Dm-u potaknuo je učenike na brže i uspješnije savladavanje školskih obveza. Učenici su, vjerojatno pod dojmom, odlučili postati financijski savjetnici u Erste banci ili pak visoki zastupnici Dm-ovih i Kuflandovih poslovnica u Hrvatskoj.

U pratnji učenika bili su profesori: Manuela Mihaljević Sabljak, Martina Zubčić i Branko Rumenović.

Manuela Mihaljević Sabljak, Martina Zubčić i Branko RumenovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 5. 12. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju