preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Posjet našemu muzeju

Dana 22. listopada 2018. godine 3. d razred hotelijersko-turističkoga smjera naše škole, uz pratnju profesora povijesti i geografije, posjetio je Zavičajni muzej Ogulin.


Vidjeli smo različite stare predmete poput ulomaka keramičkih posuda i nakita koji su nosili Japodi, predmeta od kamena, kostiju i drveta iz pretpovijesnoga razdoblja, ulomke konstruktivnih elemenata građevina, natpise i brojne druge zanimljive izloške. Također, imali smo priliku upoznati tradicijsku kulturu ogulinskoga kraja: ambijent seoske kuće, narodne nošnje ogulinskoga kraja, predmete koji su se upotrebljavali u poljodjelstvu i stočarstvu te predmete tekstilnoga rukotvorstva.

U Muzeju postoji i prostorija koja je posvećena našoj slavnoj spisateljici, Ivani Brlić- Mažuranić. Nadalje, obišli smo tzv. „ćeliju broj 6“ koja svjedoči o zatvorskim danima iz vremena Josipa Broza Tita. U Alpinističkoj zbirci vidjeli smo opremu i predmete koji su se koristili u planinarenju. Naposljetku, pogledali smo i kronološki prikaz Domovinskoga rata.

Muzej čine različiti izložbeni premeti, ali i ljudi koji ga posjećuju. Obilaskom muzeja njegujemo vlastitu kulturu, čuvamo tradiciju i izražavamo poštovanje prema svojim precima.  Lijepo je kada u svome gradu imaš mogućnost zaviriti u prošlost i podsjetiti se tko si.

Ljubica VukeljaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 9. 11. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju