preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Prvo hrvatsko prvenstvo u CLIL-robotici predstavljeno multiplikatorima Goethe-Instituta

Nakon pripreme i uspješne provedbe prvoga hrvatskoga prvenstva u CLIL-robotici, kao dijela CLIL-programa u okviru PASCH-projekta, 12. svibnja smo počeli i s diseminacijom. Naime, pozvani smo od strane Goethe-Instituta Hrvatska da svoj projekt predstavimo na seminaru za hrvatske multiplikatore Goethe-Instituta u Zagrebu. Rado smo se odazvali pozivu i održali prezentaciju i radionicu u trajanju od dva sata.


Počeli smo predstavljanjem ideje, priprema, provedbe i mogućnosti za nastavak projekta, a iza toga je uslijedila CLIL-radionica programiranja robota s uputama i softwareom na njemačkome jeziku. Iako smo se na početku pomalo pribojavali da nastavnici njemačkoga jezika neće biti pretjerano oduševljeni programiranjem, makar ono bilo i na njemačkome, ubrzo smo se ugodno iznenadili entuzijazmom sudionika koji su s puno koncentracije, elana i natjecateljskoga duha programirali svoje EV3-LEGO-robote i s oduševljenjem klicali i navijali svaki puta kad bi njihov robot ispunio predviđeni zadatak. Zbog toga je radionica trajala i dulje od predviđenoga vremena.

Po završetku prezentacije i radionice dogovaralo se o mogućnostima nastavka i proširenja projekta na daljnje škole. Za sada je dogovoreno osmišljavanje radionice za daljnje multipliciranje projekta s repetitivnim terminom u prostorijama Goethe-Instituta, predstavljanje projekta i provedba radionice na „LINK internacionalnoj EDU konferenciji: Biti bilingvalan“ u Beogradu 19. svibnja.

S nestrpljenjem očekujemo daljnje mogućnosti diseminacije i širenja projekta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 25. 5. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

preskoči na navigaciju