preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Statistička olimpijada

U razdoblju od 20. listopada 2017. godine pa do 26. siječnja 2018. godine, trajale su prijave za Statističku olimpijadu. Statistička olimpijada je natjecanje namijenjeno srednjoškolcima, a već godinama provodi se u Španjolskoj i nekim zemljama Europe. Ove školske godine, po prvi puta obilježava se u Hrvatskoj te u mnogim drugim zemljama Europske unije. U prijavi smo naveli učenike koji su izrazili želju za sudjelovanjem pod mentorstvom  profesora Rumenovića.


Učenici Gimnazije Bernardina Frankopana prijavili su velik broj timova. Svaki tim osmislio je svoje ime i lozinku, a nakon toga su pristupili rješavanju zadataka. U olimpijadi su sudjelovali učenici 2.c i 3.c razreda te učenici 1.d i 3.d razreda. Statistička olimpijada pokazuje koliko su srednjoškolci upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima, koliko je statistika zastupljena u srednjim školama, koliko se srednjoškolci snalaze pri pretraživanju raspoloživih statističkih podataka i koliko ih stvarno razumiju. Prvi dio natjecanja održao se od 29. siječnja do 12. veljače 2018. godine.

Svoje slobodno vrijeme učenici su provodili vježbajući i ispunjavajući ispite pod mentorstvom profesora Branka Rumenovića. Prvi rezultati natjecanja objavljeni su 14. veljače 2018. Nažalost, prijavljeni timovi naše škole nisu uspjeli ući u drugi krug, ali ova olimpijada potaknula ih je na timski rad i suradnju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva na putu prema uspjehu. Svi sudionici olimpijade dobili su zahvalnice za sudjelovanje. Proglašenje pobjedničkih timova održat će se 23. svibnja 2018., a nagrada za najbolje je putovanje na konferenciju Q2018 u Krakov.

Iva Paušić, 3.cPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 24. 4. 2018.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

preskoči na navigaciju