preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Poduzetni u Poduzetničkoj zoni

Poduzetnički raspoloženi učenici 2.c razreda uputili su se 23.studenoga 2017. u Poduzetničku zonu grada Ogulina s ciljem da dobiju što više informacija o ulozi i radu poduzetničkih zona u Hrvatskoj i njihovoj ulozi u razvoju gospodarstva. Direktor ogulinske Poduzetničke zone, Mladen Stipetić ugostio je učenike u prostorijama Zone i u opsežnoj, ali poučnoj prezentaciji istaknuo sve značajke Poduzetničke zone Ogulin te izvijestio o opsežnim investicijama.


Poduzetničke zone su  posebno planirana i infrastrukturno opremljena područja određena prostornim planovima jedinica lokalne samouprave namijenjena obavljanju određenih vrsta poduzetničkih, odnosno gospodarskih aktivnosti. Osnivanjem i izgradnjom poduzetničkih zona postižu se višestruki ciljevi za razvoj lokalne regije i zajednice: otvaranje novih radnih mjesta, poticanje gospodarskog razvoja na određenom području te poticanje poduzetništva i investicija.

Ogulinska Poduzetnička zona smještena je na ravničarskom zemljištu koje je infrastrukturno opremljeno. Zemljište na prodaju je površine 3000 m2 do 165500 m2. Opremljeno je cestovnom, vodovodnom i infrastrukturom elektroopskrbe. Investitorima se nude i razne olakšice i  poticaji za zapošljavanje radnika s područja nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave u Ogulinu i oslobađanje od plaćanja propisanog komunalnog doprinosa u cijelosti. Tvrtke koje već godinama rade u Poduzetničkoj zoni su Semmelrock, Plinacro, Og grafika, a uskoro s radom započinje i tvrtka Bjelin d.o.o.

Učenici su zadovoljni svime što su čuli,a posebno im se svidjelo gostoprimstvo. Nastava je realizirana unutar predmeta Poduzetništvo, a učenike su pratile profesorice Jadranka Murgić i Jasminka Turina Luketić.

Jasminka Turina Luketić,prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 14. 12. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju