preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

„Uvijek sa srcem“ – Podravka

Učenici strukovnih zanimanja (prodavač, hotelijersko-turistički tehničar i ekonomist), pod vodstvom profesora naše škole, 24. studenoga 2017. posjetili su srce Podravine, Koprivnicu. Terenska je nastava organizirana povodom obilježavanja Europskoga tjedna vještina stečenih u strukovnomu obrazovanju. 


Veselim, nimalo dosadnim i pjesmom popraćenim putovanjem, učenici su u pratnji profesora stigli u Koprivnicu. Terenska je nastava započela posjetom Muzeju prehrane „Podravka“ koji na jedinstven način prikazuje industrijski proizvodni proces. Učenici su upoznali razvoj industrijske prerade hrane te sprave, oruđe, alate i posuđe za proizvodnju, transport, preradu, čuvanje i konzumiranje hrane u seoskim sredinama u prvoj polovici 20. stoljeća na području sjeverozapadne Hrvatske.

Po završetku zanimljivoga i poučnoga obilaska Muzeja prehrane, učenici su posjetili sjedište Podravke, jedne od vodećih prehrambeno-farmaceutskih industrija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi. Proizvođač popularne „Vegete“, danas posluje u dva glavna poslovna segmenta: prehrana i farmaceutika.  Učenici su stekli znanja o povijesnom razvoju Podravke, plasiranju na svjetsko tržište te su na primjeru ovakve industrije povezali teroijsko znanje i praksu o ekonomskim i trgovinskim strategijama  te  elementima modernoga i uspješnoga poduzetništva. „Uvijek u srcu“ slogan je industrije koja je nastala 1947. godine, na temeljima nekadašnje tvornice pekmeza i prerade voća braće Wolf.  Srce je, osim u znaku kompanije, simbolički korišteno i kao izvor ljudskih emocija, a poznato je da hrana u životima mnogih ima i značenje „izvora velikoga spektra zadovoljstava“, kako su objasnili zaposlenici Podravke. Spoznaja o bogatom prehrambenom asortimanu, tradicionalnoj recepturi, koju nudi ova prehrambeno-farmaceutska industrija, a i dug put iz Ogulina, probudio je u učenicima  i profesorima želju za objedom. Tim je povodom domaćin pripremio obilan ručak. 

Nakon objeda, siti  i dobro raspoloženi, učenici i profesori napustili su Koprivnicu te se zaputili prema Zagrebu. „Black Friday“ u Arena centru Zagreb bio je idelana prilika za kvalitetnu kupovinu. Potrošačko ludilo nije uspjelo izmoriti naše učenike, stoga je i povratak za Ogulin protekao u veselom ozračju.

U relizaciji terenske nastave, kao pratnja učenicima, „uvijek sa srcem“ sudjelovali su: računovotkinja škole, gđa. Mira Palalić, profesorice Manuela Mihaljević Sabljak, Helena Štrucelj, Livija Brozović, Martina Zubčić i profesor Branko Rumenović. 

Martina ZubčićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 1. 12. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

preskoči na navigaciju