preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

PRVA GODINA RADA NAŠE UČENIČKE ZADRUGE

Vrijeme je da zapišemo kako je izgledala radna aktivnost naše učeničke zadruge.

Od osnivanja u lipnju prošle godine pa do danas,projektirali smo i realizirali niz aktivnosti.


Rad smo započeli u listopadu prošle godine osmišljavanjem i provedbom niza radionica,a  u cilju stvaranja proizvoda za sudjelovanje na božićnom samu u sklopu manifestacije Advent u Ogulinu 2016. .O toj smo aktivnosti već izvijestili.

Naša slijedeća i najzahtjevnija aktivnost svakako je bila organizacija Valentinova 2017.za učenike naše škole. Za 200 uzvanika,svakako smo se morali dobro potruditi i to od idejnog prijedloga programa pa do  same realizacije i niza pratećih usluga. Osmišljavali smo, pisali,“mailali“,kontaktirali,tražili sponzore, zbrajali,kupovali,kalkulirali i konačno realizirali.

S ponosom možemo reći da je Zadruga stvorila uspješan proizvod,Valentinovo 2017., koji je 10.2.2017.testiran provedbom u praksi. A što smo sve priredili za naše goste? Plesne nastupe, izbor i degustaciju najboljeg kolača, zabavu uz DJ-a i živu glazbu, natjecanje u pjevanju, izbor za Miss i Mistera, te niz nagradnih igara.

Od dodatnih proizvoda osigurali prodaju Ljubavne voćne salate,te prigodnih broševa s ljubavnim porukama na stranim jezicima. Na našem se ljubavnom štandu moglo preuzeti i prigodne rekvizite za fotografiranje, te tako sudjelovati u nagradnom natječaju za najbolju fotografiju Valentinova 2017.

I dok smo sumirali rezultate Valentinova,obavili inventuru i sredili papirologiju, već se približilo proljeće i Uskrs. U nizu radionica vrijedno smo stvarali proizvode koje smo prigodnim štandom  predstavili u Školi,12.4.2017.

Naše članice poduzetničke sekcije,Andreja Bartolović i Anamarija Knežević iz 3.c razreda predstavile su našu Školu i Zadrugu na državnom natjecanju iz područja poduzetništva. Djevojke su osmislile nov i originalan proizvod na zadanu temu, izradile poslovni plan i izborile sudjelovanje na državnom natjecanju Poslovni izazov zapadnog Balkana.

Bravo djevojke!

I to nisu sve dobre vijesti. Ministarstvo turizma RH,opet nas je prepoznalo kao kvalitetnog partnera. Naš projekt dobio je odobrenje za realizaciju. Izrada tematskog suvenira „Vilinska igra memorije“ naš je projektni zadatak. Zahvaljujemo Vježbeničkoj tvrtci Magična kockica d.o.o. koja je idejni začetnik ovog projekta.

Nakon kratkog proljetnog odmora,stiže novi izazov. Naš idejni projekt, kreativna radionica naziva Naša bajka,koji smo još u veljači  prijavili za sudjelovanje na  12.ogulinskom festivalu bajke, dobio je „zeleno svjetlo“.S ciljem da se predstavimo kao ozbiljan partner lokalnoj zajednici u provedbi ove aktivnosti,brzo smo se ulovili posla. U nizu radionica koje su se održavale dva puta tjedno  intenzivno smo radili na pripremi materijala za radionicu izrade neobičnog mozaika, te ostalih pratećih usluga. Dana 9.6.2017. pokazali smo javnosti sve  što smo stvorili. Ne zna se je li veće oduševljenje učenika koji su sudjelovali u stvaranju i realizaciji ovog proizvoda ili onih koji su nas na Festivalu posjetili.

Vesele, šarene fotografije i širok osmjeh na licima naših kupaca,govore više od riječi.

Do naše nove aktivnosti,srdačno Vas pozdravljamo.

Članovi UZ Klečka čarolija
Napisala:Jasminka Turina Luketić,prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 11. 7. 2017.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

preskoči na navigaciju