preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

MZOŠ

Prekini lanac

GOETHE - INSTITUT

CARNet

Agencija za odgoj i obrazovanje

Nacionalni portal za učenje na daljinu

E knjižnica

Proleksis enciklopedija

Vijesti

Studentsmeet - online video konferencija učenika u našoj školi

U utorak 7.veljače za vrijeme nastave učenici Gimnazije Bernardina Frankopana sudjelovali su na prvoj međunarodnoj online video konferenciji pod nazivom „Studentsmeet“. Cilj ovog webinara ili online konferencije bio je okupiti učenike srednjih škola u dobnoj skupini od 14 do 19 godina koji će kroz suradnju dvoje ili troje učenika pripremiti mikro prezentaciju u trajanju od 4 minute i izložiti je online. Učenici su svoje prezentacije prijavili isključivo uz suradnju sa svojom profesoricom Marijanom Smolčec koja je i prijavila njihovo sudjelovanje i prezentacije. Sve prezentacije bile su na engleskom jeziku.


 

Prvi Studentsmeet okupio je učenike iz 7 država (Belgija, Italija, Mađarska, Turska, Rumunjska, Velika Britanija i Hrvatska), a sve ukupno 10 škola. Osim naše škole Hrvatsku je predstavljala i IX.gimnazija iz Zagreba. Više o studentsmeetu možete pročitati ovdje http://www.studentsmeet.org/

Predstavnici učenika I.d razreda (Katja Kolaković, Ivona Bogović i Sara Božićević), II.d (Bruno Bokulić i Dominik Dubić) i III.d r. (Valentina Kolić i Antonija Kostelić) su se zajedno s profesoricom Smolčec uživo javili iz školske knjižnice koristeći Microsoft Live Meeting Office.  Jedna od tema ovog online susreta učenika bila je i obilježavanje „Dana sigurnijeg interneta“. Naše učenice pripremile su 3 zanimljive prezentacije o omiljenim web stranicama, alatima i kako ih koriste u svakodnevnom životu. Svi zajedno naučili smo dosta o 3D filmovima, volonterskom radu u Maroku, sigurnosti na internetu, Windows Movie Makeru, SOPA i sl. 

Antonija i Valentina prve su imale priliku nešto više reći o upotrebi Facebooka i Skypea, te kako i na koji način ga koriste u nastavi engleskog jezika, što su sve naučile, koje su prednosti, te koji nedostaci ovih web alata. Djevojke su spomenule suradnju i projekt između naše škole, prvenstveno njihovog III.d razreda i učenika iz Uruguvaja s kojima dijelimo privatnu facebook grupu i surađujemo na penpal projektu već godinu dana.

U drugom krugu mikroprezentacija predstavile su se Katja Kolaković i Ivona Bogović koje su u svoje 4 minute detaljno opisale upotrebu društvene mreže Twitter, te zašto je koriste, koje su opasnosti, a koje dobre strane. 

U zadnjem krugu i već pomalo pred sam kraj Studentsmeeta došla je na red i Sara Božićević koja je imala fantastičnu prezentaciju o Tumblru i njome potpuno oduševila organizatore.

Kao škola možemo biti ponosni na naše učenice jer su pokazale nevjerovatan entuzijazam, spremnost i profesionalnost od pripremanja prezentacija do samog izlaganja. Tijekom webinara profesori i učenici dijelili su komentare na Twitteru i moram priznati da su naše djevojke dobile odlična priznanja i čestitke na pripremljenosti i lakoći izlaganja  na engleskom jeziku. Posebna čestitka im je stigla od profesorice iz Australije koja je ujedno svim sudionicima i profesorima čestitala na organizaciji i radu s učenicima.

Cijeli webinar vodili su Arjana Blažić, prof. iz IX.gimnazije, Zagreb i predstavnica udruge „Samo jedan klik“, te kolega Bart Verswijvel iz Belgije (eTINERA) i sve to uz pomoć profesorice Sonje Lušić Radošević koja je sve sudionike oduševila fotografijama (screenshots) koje je napravila tijekom webinara.  http://yfrog.com/oc143vnj

 

Još jedno veliko hvala svim učenicima, ravnateljici, a i profesorima na njihovoj podršci.

Marijana Smolčec, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Sabljak   datum: 9. 2. 2012.Školski godišnji planovi

Školski kurikulumi

Oglasna ploča

Završni rad

Korisni linkovi
Korisne stranice

Ustanove

Državna matura

Dnevni tisak

Zanimljive stranice

Pretraživači
 • Wolfram Alpha
 • Bing
 • Google
 • Yahoo
 • Altavista


Vijesti iz CARNeta
15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

preskoči na navigaciju